Dataskyddspolicy
054-181197
Meny
Meny

Stuvbutikens dataskyddspolicy

Stuvbutiken värnar om din personliga integritet, vilket innebär att vi alltid samlar in och hanterar personuppgifter ansvarsfullt med din integritet i åtanke. Denna dataskyddspolicy förklarar hur vi samlar in och använder dina personuppgifter. Här beskrivs också dina rättigheter gentemot oss och hur du kan göra dina rättigheter gällande. Du kan alltid kontakta oss vid frågor kring integritets- och dataskydd genom att skicka ett e-postmeddelande till dataskydd@stuvbutiken.se.

För att kunna fullgöra våra skyldigheter gentemot kunder och leverantörer, behöver vi behandla dina personuppgifter enligt nedan. Vi gör det med största möjliga hänsyn till din integritet. Det är viktigt att du läser och förstår vår dataskyddspolicy innan du använder våra tjänster och väljer att bli kund hos oss.

Vilken information samlar vi in?

Information som du ger till oss 

Du kan direkt eller indirekt komma att ge oss information. Exempelvis:

  • Person- och kontaktinformation: Namn, födelsedatum, personnummer, faktura- och leveransadress, e-postadress, mobiltelefonnummer etc.
  • Betalningsinformation: Kredit- och betalkortsdata (kortnummer, giltighetsdatum och CVV-kod), fakturainformation, bankkontonummer etc.

Information vi samlar in om dig 

När du använder någon eller några av våra tjänster kan vi, beroende på vilken tjänst du använder, komma att samla in följande information:

  • Person- och kontaktinformation: Namn, födelsedatum, personnummer, faktura- och leveransadress, e-postadress, mobiltelefonnummer, etc.
  • Information om varor/tjänster: Exempelvis detaljer angående de varor/tjänster du har köpt.
  • Finansiell information: Din inkomst, eventuella krediter, negativ betalningshistorik.
  • Historisk information: Dina köp, betalnings- och kredithistorik.
  • Information om hur du interagerar med våra tjänster: Hur du använder våra tjänster, inklusive svarstid för sidor, nedladdningsfel, hur du nådde och lämnade tjänsten, såväl som leveransnotiser när vi kontaktar dig.
  • Enhetsinformation: Exempelvis IP-adress, språkinställningar, webbläsarinställningar, tidszon, operativsystem, plattform och skärmupplösning.
  • Geografisk information: Din geografiska placering.

Informationen du ger oss, såväl som information om varorna/tjänsterna och din finansiella information, är generellt sett nödvändig för att ingå ett avtalsförhållande med oss, medan den övriga informationen vi samlar in generellt sett är nödvändig för andra syften – se nedan.

Vad gör vi med din information?

All data används för att tillhandahålla, utföra och förbättra våra tjänster och för att kunna upprätthålla ingångna avtal. Vi behandlar personuppgifter för följande syften baserat på följande lagliga grunder:

Syfte med behandlingen

Laglig grund för behandlingen

 

För att bekräfta din identitet och verifiera dina person- och kontaktuppgifter.

Utföra våra kontraktuella åtaganden gentemot dig.

 

För att administrera din betalning och kundförhållandet, t.ex. för att uppfylla våra eventuella skyldigheter gentemot dig och för att tillhandahålla information, produkter och tjänster som du begär från oss.

Utföra våra kontraktuella åtaganden gentemot dig.

 

Att skicka information till dig i elektroniskt format (inte marknadsföring).

Utföra våra kontraktuella åtaganden gentemot dig, följa tillämplig lagstiftning och andra berättigade intressen.

 

För att avgöra vilka betalningsmetoder vi kan erbjuda dig, t.ex. genom interna eller externa kreditbedömningar.

Utföra våra kontraktuella åtaganden gentemot dig och följa tillämplig lagstiftning.

 

För kundanalys, administrera våra tjänster och för vår interna verksamhet, inklusive felsökning, dataanalys, testning, forskning och för statistiska ändamål.

Utföra våra kontraktuella åtaganden gentemot dig och andra berättigade intressen.

 

För att säkerställa att innehåll presenteras effektivt för dig och din enhet.

Utföra våra kontraktuella åtaganden gentemot dig.

 

För att förhindra missbruk av Stuvbutikens tjänster som en del i våra ansträngningar att hålla tjänsterna trygga och säkra

Utföra våra kontraktuella åtaganden gentemot dig och följa tillämplig lagstiftning.

 

För att utföra riskanalys, förhindra bedrägerier och riskhantering.

Följa tillämplig lagstiftning och andra berättigade intressen.

 

För att förbättra våra tjänster och för generell affärsutveckling, såsom för att förbättra kreditriskmodeller med syfte att t.ex. minimera bedrägerier, utveckla nya produkter och funktioner och nya affärsmöjligheter.

Andra berättigade intressen.

 

För att följa tillämplig lagstiftning, såsom lag om åtgärder mot penningtvätt och bokföringslagar    och kapitaltäckningskrav

Följa tillämplig lagstiftning.

 

 

Kommunicera med dig

Vi kan komma att använda dina personuppgifter för att kommunicera relevant information om använda eller liknande tjänster och för att utföra kundnöjdhetsundersökningar gällande våra tjänster t. ex. via elektroniska kommunikationskanaler och via telefon. Om du inte vill motta sådan kommunikation, är du välkommen att skicka e-post till dataskydd@stuvbutiken.se.

Vilka kan vi komma att dela din information till?

Vi kan komma att överföra till, eller dela din information med, utvalda tredje parter, enligt följande. Vi vidtar alla rimliga legala, tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att din data hanteras säkert och med en adekvat skyddsnivå vid överföring till eller delning med sådana utvalda tredje parter.

Leverantörer och underleverantörer

Stuvbutiken kan komma att dela dina personuppgifter till leverantörer eller underleverantörer för utförandet av våra kontraktuella åtaganden gentemot dig och för andra syften som framgår i den här Dataskyddspolicyn.

Stuvbutiken koncernen

Din information kan komma att delas med företag inom Stuvbutiken Koncernen.

Betalningsförmedlare

Din information kan komma att delas med av Stuvbutiken utsedd betalningsförmedlare. Köp gjorda på Stuvbutikens e-handelsplattform hanteras av Klarna Bank AB (publ) och delbetalningslösningar i vår butik hanteras av Resurs Bank AB (publ). Stuvbutiken är inte begränsade till tidigare nämnda betalningsförmedlare.

Myndigheter

Stuvbutiken kan komma att lämna nödvändig information till myndigheter såsom polisen, skatteverket eller andra myndigheter om vi är skyldiga att göra det enligt lag eller om du har godkänt att vi gör det. Ett exempel på laglig skyldighet att lämna information är för åtgärder mot penningtvätt och terroristfinansiering.

Logistik- och transportföretag

Logistik- och transportföretag som genom system eller tjänst levererar de varor du har beställt.

Inkassoföretag och Kronofogsmyndigheten

Stuvbutiken kan också komma att dela information när vi säljer obetalda skulder till en tredje part, exempelvis inkassoföretag, eller skickar ett betalningsärende vidare till Kronofogsmyndigheten.

 

Avyttring 

Vi kan komma att dela din information till tredje parter:

  • För det fall att Stuvbutiken säljer eller köper verksamhet eller tillgångar, kan Stuvbutiken komma att lämna dina personuppgifter till en potentiell säljare eller köpare av sådan verksamhet eller sådana tillgångar.
  • Om en väsentlig del av Stuvbutikens tillgångar förvärvas av en tredje part, kan personuppgifter om Stuvbutikens kunder komma att delas.

Vad vi INTE kommer att göra med din data 

Stuvbutiken kommer inte att sälja dina personuppgifter till tredje part utan ditt medgivande.

Var behandlar vi dina personuppgifter?

Vi strävar alltid efter att behandla din data inom EU/EES. Datan kan dock i vissa situationer komma att överföras till, och behandlas i, land utanför EU/EES av ett bolag inom vår koncern eller av annan leverantör eller underleverantör. Då vi är fast beslutna att alltid skydda din data, kommer vi att vidta alla rimliga legala, tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att din data hanteras säkert och med en adekvat skyddsnivå jämförbar med och i samma nivå som det skydd som erbjuds inom EU/EES.

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Vi lagrar din data endast så länge som det är nödvändigt för att utföra våra kontraktuella åtaganden gentemot dig och så länge det krävs enligt lagstadgade lagringstider eller nödvändigt enligt andra berättigade intressen. När vi sparar din data för andra syften än för våra kontraktuella åtaganden, t.ex. för att uppfylla krav på åtgärder mot penningtvätt, bokföring och regulatoriska kapitalkrav, sparar vi datan endast så länge som det är nödvändigt och/eller lagstadgat för respektive syfte.

Dina rättigheter till tillgång, rättelse och radering

  • Rätt att få tillgång till din data. Du kan begära en kopia (registerutdrag) av de uppgifter du skulle vilja veta och verifiera den information vi har om dig. Kopian är gratis att begära en gång per år.
  • Rätt till rättelse. Du har rätt att korrigera felaktig eller icke-komplett information om dig själv.
  • Rätt att bli raderad ("rätten att bli glömd"). Du har rätt att begära radering av dina personuppgifter för de fall att datan inte längre är nödvändig för det syfte den blev insamlad för. Det kan dock finnas legala skyldigheter som hindrar oss från att omedelbart radera delar av din data. Dessa skyldigheter kommer från bokförings- och skattelagstiftning, bank- och penningtvättslagstiftning, men också från konsumenträttslagstiftning. Vi blockerar i sådana fall den data som vi är skyldiga att spara, från att kunna användas till andra syften än att uppfylla sådana legala skyldigheter.

Cookies och spårningstekniker

Vi använder cookies och liknande spårningstekniker för att leverera anpassade lösningar till våra användare av våra webbtjänster. Vill du veta mer om hur vi använder cookies är du välkommen att kontakta dataskydd@stuvbutiken.se eller läsa mer information om hur Stuvbutiken använder cookies och liknande på vår Cookie infosida.

Kontakt

Stuvbutiken G Debäck Aktiebolag är registrerat hos bolagsverket med organisationsnummer 556454-2545 och har sitt huvudkontor på Bromsgatan 5, 653 41 Karlstad.

Du kan alltid kontakta oss vid frågor kring integritets- och dataskydd genom att skicka ett e-postmeddelande till dataskydd@stuvbutiken.se.

Stuvbutiken G Debäck Aktiebolag är personuppgiftsansvarig för behandling av dina personuppgifter ovan. Stuvbutiken G Debäck följer svensk dataskyddslagstiftning i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen (EU) nr 2016/679). 

----

Dataskyddspolicyn uppdaterades senast 2018-05-24.