Om Stuvbutiken

Stuvbutiken är en av Sveriges största butiker inom hus, hem, bygg och trädgård. Med våra stora inköp och stora lager kan vi erbjuda ett brett sortiment till konkurrenskraftiga priser. Stuvbutiken har över 30 år av kunskap på nacken. Vi är stolta över vår service och arbetar hårt för att möta dina behov. Vi är ett 100-tal anställda som dagligen arbetar med att se till att våra kunder får sin önskningar uppfyllda.

Vi växer ständigt och gör allt för att hålla oss uppdaterade på trender och nya branschregler. Våra medarbetare är ständigt på jakt efter de bästa produkterna och lösningar som ska passa just dig. Butiken har över 50 000 artiklar på lager och av dem säljer vi över 30 000 i vår webbshop. Vi har ett av Sveriges största utbud på tapeter, kakel, klinker & färg. Vi har ett brett sortiment uppbyggt på bra, bättre och bäst. Här ska det finnas något för alla och i alla prisklasser.

Filosofin att vara flexibel och skapa det lilla extra för våra kunder har levt hos oss sedan 1989. Hos oss ska alla kunder kunna få hjälp och vi har förutom den traditionella butiken även webbshop sedan 2013 och ett Företagscenter för våra hantverkarkunder, entreprenörer och proffs. Hos oss kan du även få hjälp med fasadbesiktning innan färgköp, badrumsritning i 3D för att kunna visualisera projektet innan start samt en projektplanerare för större renoveringar och byggen. 

Historiens början
Stuvbutiken grundades 1989 av Göran Debäck. Egen företagare blev Göran redan 1977, då han köpte upp en mattaffär i Karlstad. Detta skulle så småningom leda fram till dagens Stuvbutik. Vid övertagandet jobbade Göran som filialchef i affären som då var placerad i stadsdelen Viken. Utrymmet var begränsat och uppgick till 40 kvadratmeter.
Sortimentet utökades efter hand med plastgolv och senare också orientmattor. 1985 flyttade man till området Våxnäs. Lokalytan växte till 200 kvadratmeter och affärerna gick bra.

Trots det ville Göran renodla verksamheten till att bara omfatta orientmattor, resten skulle avvecklas. En ny lokal på Våxnäs införskaffades, där lagret av plastgolv skulle säljas ut. Den döptes till Stuvbutiken och hade en yta på 400 kvadratmeter. Detta blev ett riktigt lyckodrag. Första året omsatte Stuvbutiken 2,4 miljoner kronor och verksamheten bara växte. År 1990 stängde Göran därför mattbutiken för att fullt ut koncentrera sig på Stuvbutiken.
Stuvbutiken växer och växer

Mellan år 1993 och 1995 hade Stuvbutiken också en filial i Arvika. Trots att affärerna gick mycket bra avvecklades filialen för att koncentrera verksamheten till Karlstad. Samtidigt hade man växt ur lokalerna i Karlstad. Därför skaffade man den nuvarande fastigheten i december 1993, varpå Göran och personalen ägnade vintern åt renovering.

April 1994 var det inflyttningsklart med en fyrdubblad lokalyta till 1660 kvadratmeter. Sedan dess har Stuvbutiken fortsatt att växa. Den senaste utvecklingen skedde mellan hösten 2007och våren 2011 när lokalerna byggdes ut till totalt 12 000 kvadratmeter.

År 2004 gjordes entrén om till den karaktäristiska färgburken som pryder butiken än idag.

2007-2011 Utvecklades butiken ytterligare och angränsande tomter på Våxnäs industriområde köptes upp. Butiken byggdes ut till 12000 m².

2011 blev Stuvbutiken Årets Företagare i Karlstad och Värmlands län.

Utveckling & Webbhandel

2013 lanserade vi vår webbshop där vi levererar varor från Ystad till Haparanda. Den starka utvecklingen återspeglas också på personalsidan. Samtidigt har Stuvbutiken förstärkt karaktären av familjeföretag, då både Göran, sambon Siw, hennes son Jonas och Görans dotter Sara numera arbetar inom företaget.

2019 är året då Göran går i pension efter 30 år som ägare och VD för Stuvbutiken. Jonas tar nu över som ensam ägare och VD för företaget. Utvecklingen tar ny fart. Jonas investerar i att uppdatera våra fordon till miljövänligare alternativ som el och biogas, samt att byta ut elförsörjningen till solceller.  Vi utökar även våra tjänster med Företagscenter, Projektplanerare och Badrumsritare för att möta kundernas efterfrågan i sin renovering. 

2020 Pandemin och Covid 19 påverkar vårt samhälle och vi kraftsamlar för att göra vår butik så säker och trygg som möjligt våra  medarbetare och våra kunder. Vi anpassar alternativen för kunderna och skapar möjligheter för kunderna ska kunna hämta i större utsträckning utanför butiken och lanserar även "Klicka & Hämta Express" i vår webbshop. 

2021 Vi börjar vår resa mot digitalisering och modernisering av vårt dagliga arbete. Startskottet går för att strukturera upp våra enorma lager och ett begynnande arbete med att byta affärssystem påbörjas. 

Årets Butik 2021 i Karlstad

Mitt under pågående pandemi fick Stuvbutiken den stora äran att utses till Årets Butik i Karlstad och blev överraskade med pompa och ståt av ett härligt gäng!

Vi är stolta och glada över den fina motiveringen:

"Med sitt affärsdriv väljer Jonas med personal vägen att vara innovativa för att mäta kundens behov här och nu – och i framtiden. Butiken erbjuder ett tydligt koncept som utmärker sig bland konkurrenterna och man vågar ta utmaningarna inom digitaliseringen. Genom att se nya affärsmöjligheter, ett fortsatt starkt hållbarhetsarbete och strategin att ständigt utveckla sitt team, skapas möjligheterna för Stuvbutiken att säkra sin marknadsposition. Med dessa ord vill vi säga ett stort grattis till årets butik i Karlstad 2020!"