Altanmatta & Balkongmatta - Kvalité till lågt pris

Balkongmattor och Altanmattor

Förvandla din uteplats till en oas av komfort och stil! Skapa en mysig och ombonad atmosfär på din balkong eller altan med en matta från Stuvbutiken! Våra balkong- och altanmattor ökar trivseln,ger en mjuk och behaglig yta att gå på och sitta på. Mattorna dämpar ljud från trafik och grannar. Våra altan- och balkongmattor är lätta att underhålla och rengörs genom att dammsuga och eventuellt gnugga försiktigt med ett milt textilrengöringsmedel.  Vi har mattor i olika bredder och du kan enkelt välja vilken längd på mattan som passar just din uteplats. Vårt sortiment innehåller klassiska nålfiltsmattor: Perfekta för balkonger och altaner. Lyxiga vävda mattor med sisal look: Ger en elegant och exklusiv känsla till din uteplats.

Här är några andra saker att tänka på när du väljer balkong- eller altanmatta:

 • Storlek: Mät din balkong eller altan noga för att se vilken storlek du behöver. Måtbeställda mattor som kapas efter kundens önskemål omfattas inte av ångerrätten. 
 • Typ av matta: Vissa material är mer tåliga än andra, de har exemplevis olika UV-beständighet angiven. Några mattor har nabbar på baksidan för ökad ventilation.

Vi hoppas att du hittar den perfekta mattan hos Stuvbutiken!


Altanmatta & Balkongmatta - Kvalité till lågt pris

Förvandla din uteplats till en oas av komfort och stil! Skapa en mysig och ombonad atmosfär på din balkong eller altan med en matta från Stuvbutiken! Våra balkong- och altanmattor ökar trivseln,ger en mjuk och behaglig yta att gå på och sitta på. Mattorna dämpar ljud från trafik och grannar.

Våra altan- och balkongmattor är lätta att underhålla och rengörs genom att dammsuga regelbundet och eventuellt gnugga försiktigt med ett milt textilrengöringsmedel om en fläck skulle uppstå.

Vi har mattor i olika bredder och du kan enkelt välja vilken längd på mattan som passar just din uteplats.

Vårt sortiment innehåller klassiska nålfiltsmattor: Perfekta för balkonger och altaner. Lyxiga vävda mattor med sisal look: Ger en elegant och exklusiv känsla till din uteplats.

Här är några andra saker att tänka på när du väljer balkong- eller altanmatta:

 • Storlek: Mät din balkong eller altan noga för att se vilken storlek du behöver. Måtbeställda mattor som kapas efter kundens önskemål omfattas inte av ångerrätten.
 • Typ av matta: Vissa material är mer tåliga än andra, de har exemplevis olika UV-beständighet angiven. Några mattor har nabbar på baksidan för ökad ventilation.

Vi hoppas att du hittar den perfekta mattan hos Stuvbutiken!


Altan & Balkongmatta Forest (Cricket) Grå

Toppkvalité - Forest upp till 5000 timmar UV-skydd

Altan-& Balkongmatta Forest Ljusgrå är en av marknadens bästa kvalitéer på altanmatta. Den här typen av matta benämns även ofta som konstgräs.

Tjocklecken är ca 8 mm och baksidan är belagd med ordentliga nabbar för snabb torkförmåga och god ventilering. Detta minskar risken för dålig lukt och gör att mattan håller sig fin och fräsch längre. Bra slitstyrka tillsammans med det höga UV-skyddet på upp till 5000 timmar gör att mattan skyddas från missfärgning och blekning från solens starka strålar. Mattan passar bra för inglasade & icke inglasade uterum, balkonger och källarutrymmen.

Den säljs också ofta till förtält, båtar, tillfälliga events, och för massor av ytterligare ändamål. Vid eventuell skarvning bör man undvika att blanda olika bredder, då det kan förekomma nyans och färgbadskillnader mellan olika rullar.

Glöm ej att lägga till 2% extra för krympmån, då denna matta kan komma att krympa den första tiden. Vi rekommenderar att mattan får ligga till sig i utrymmet i 6-8 veckor innan slutlig inskärning. Notera att dessa mattor även kan röra sig efteråt och vid växlande temperaturer.

Obs! På måttbeställda produkter gäller ej öppet köp eller bytesrätt då det är anpassat efter kundens önskemål.

Altanmatta Wembley Grå

Bra kvalité till lågt pris - Wembley

Altan & Balkongmatta Wembley är en nålfiltsmatta för altan och balkong. Wembley är en slitstark altanmatta av god kvalite, den här typen av matta benämns ofta som konstgräs.

På baksidan har mattan nabbar som lyfter upp mattan från golvytan som ger ökad luftcirkulation och hjälper mattan att torka snabbare vid regniga dagar. Wembley är en 6mm tjock nålfiltsmatta med UV-skydd upp emot 1000h. Det höga UV-skyddet skyddar mattan från att missfärgas eller blekas av solen.

OBS! Om du ska skarva ihop två mattbitar och blandar mellan bredderna kommer det vara nyansskillnad då det är olika färgbad på alla rullar. Wembley är ett toppen val för altan, balkong och källare. Vid inglasad balkong eller altan rekommenderar vi att man väljer Altan- & Balkongmattan Forest, då UV-skyddet är högre. Vid eventuell skarvning bör man undvika att blanda olika bredder, då det kan förekomma nyans och färgbadsskillnader mellan olika rullar.

Glöm ej att lägga till 2% extra för krympmån, då denna matta kan komma att krympa den första tiden. Vi rekommenderar att mattan får ligga till sig i utrymmet i 6-8 veckor innan slutlig inskärning. Notera att dessa mattor även kan röra sig efteråt och vid växlande temperaturer.

Altanmatta Panama

Slitstarkt & Stilrent - Panama

Den vävda mattan Panama Outdoor är en stilren, slitstark och lättstädad altanmatta. Mattan är tillverkad i ett syntetmaterial med en snygg sisalimitation och tack vare det starka UV-skyddet klarar Panama av att ligga både i inglasade miljöer, inomhus, samt utomhus under tak.

Fungerar även utmärkt att måttbeställa och använda som en rumsmatta, för bästa resultat bör mattan bandkantas.

Att tänka på:
Mattan kan krympa upp till 2% per löpmeter så lägg gärna till för det. I och med att mattan kan krympa och röra på sig bör man vänta med att skära in den, vi rekommenderar att vänta ca 8 veckor.

Öppet köp och bytesrätt gäller ej måttbeställda produkter.

Marbella Hamat Altanmatta

Det självklara budgetvalet - Marbella

Altanmatta och balkongmatta Marbella grå är en filtmatta för altan och balkong. Marbella är UV-skyddad med ca 200 timmar som ger mattan en bättre färgbeständighet.

En prisvärd altan- balkongmatta för dig som vill få det lite mer ombonat på uteplatsen. Mattan har på nabbar på baksidan för bättre ventilering. 

Det rekommenderas att mattan får ligga till sig i utrymmet innan inskärning i 6-8 veckor, vid skarvning kan nyansskillnader uppstå mellan olika våder. Denna mattan kommer att ha en rörelse mån i utrymmen med växlande temperatur.

Altanmatta Green

Välj bland många färger - Green

Altan & Balkongmatta Green är en nålfiltmatta för altan och balkong. Green är en slitstark altanmatta av god kvalite, den här typen av matta benämns ofta som konstgräs. På baksidan har mattan nabbar som lyfter upp mattan från golvytan som ger ökad luftcirkulation och hjälper mattan att torka snabbare vid regniga dagar.

Green är en 7.5mm tjock nålfiltsmatta med UV-skydd upp emot 5000h. Det höga UV-skyddet skyddar mattan från att missfärgas eller blekas av solen. Om du ska skarva ihop två mattbitar och blandar mellan bredderna kommer det vara nyansskillnad då det är olika färgbad på alla rullar. Tack vare nabbarna och det luftiga materialet kan mattan utan problem utsättas för regn och fukt. Green är ett perfekt val för altan, balkong och källare. Green rekommenderas även till inglasade altaner och balkonger.

Obs! På måttbeställda produkter gäller ej öppet köp eller bytesrätt då det är anpassat efter kundens önskemål. Glöm inte att lägga till 2% för krympmån, då denna matta vid temperatursskillnader kan komma att krympa. Det rekommenderas att mattan får ligga till sig i utrymmet innan inskärning i 6-8 veckor. Denna matta kommer att ha en rörelse mån i utrymmen med växlande temperatur.

Att lägga Altanmatta & Balkongmatta - Steg för steg 

Att lägga en altanmatta är enkelt och kan göras av de flesta.
Material och verktyg:

 • Mattkniv eller brytkniv och extra blad
 • En lång linjal eller en rak bräda
 • Dubbelhäftande tejp för eventuell skarvning

Förberedelser

 • Rengör underlaget: Se till att altangolvet är rent och torrt innan du lägger ut mattan. Använd en sopborste eller dammsugare för att ta bort smuts och damm. 

Skär till mattan:

 • Placera ut mattan: Rulla ut mattan på altangolvet och se till att den ligger rakt.
 • Det är viktigt att du väntar 4 veckor med att skära till din altanmatta. Under denna tid kan mattan krympa eller svälla beroende på väder och temperatur. Om du skär till mattan för tidigt kan den bli för liten eller för stor.
 • Vik upp mattan: Vik upp mattan på de ställen där du behöver skära till den.
 • Mät ut hur mycket du ska skära: Använd en linjal eller måttband för att mäta ut hur mycket du ska skära.
 • Markera skärlinjen: Använd en penna eller krita för att markera skärlinjen.
 • Lägg en rak planka på undersidan av mattan: Använd en rak planka som stöd för att få en jämn skärning.
 • Skär till mattan: Använd en vass mattkniv eller brytkniv för att skära till mattan.

Skarva mattan (om det behövs):

 • Mät ut skarven: Om du behöver skarva mattan, mät ut var skarven ska vara och skär ut två bitar av mattan.
 • Lägg ihop mattan: Lägg de två bitarna av mattan kant i kant och se till att de ligger rakt.
 • Fäst skarven: Använd dubbelhäftande tejp för att fästa skarven. Tejpa fast mattan på båda sidor av skarven.

Använd en vass mattkniv eller brytkniv. Då får du en jämn skärning. Var försiktig när du skär mattan. Se till att du inte skär dig. Om du vill kan du använda en mattkantlist för att rama in mattan.  Nu har du lagt din altanmatta! Njut av din nya uteplats!